Det finns något för alla företag

Oavsett vilken grafisk profil eller design företaget har kan man skapa nyckelband som passar. Banden finns i flera olika färger, från vitt till gult, rött, svart och mycket annat. Det finns också band för olika specialändamål som reflexmaterial och liknande att välja på om det passar företaget bättre.

När det gäller trycket kan också det göras i en eller flera olika färger beroende på vad som passar det aktuella företaget. Även trycket kan göras i olika specialfärger om så önskas.

När det gäller bandens storlek är de oftast ganska lika på längden men många gånger finns de i olika bredder. Det vanligaste är bredder mellan 1-3 centimeter men andra modeller finns också. Generellt sett bör man välja ett bredare band om nyckelbandet ska bära en tung belastning.

Som företagare kan man också välja mellan flera olika typer av hakar, klämmor, flaskhängare med mera som sitter på nyckelbandet. Ofta ingår en karbinhake i priset och sedan kan andra saker ofta köpas till för en mindre summa. När man beställer nyckelband är de ofta utan säkerhetslås och snabbknäppen i original men dessa saker kan naturligtvis köpas till på de flesta modeller.

Beroende på hur stora företagets ekonomiska förutsättningar är kan det vara bra att undersöka vad de olika modellerna kan tänks kosta med det tryck man vill ha. Speciella färger och materials kan kosta mer, medan ett rakt band i vitt och svart kan passa det företag som inte har mer än någon tusenlapp att lägga på marknadsföring.

Om företaget är stort kan det vara en bra idé att lägga lite extra pengar på nyckelbanden. Ju effektivare och snyggare de är desto större chans är det att nyckelbanden faktiskt kommer att bli använda både på arbetsplatsen och privat. Det kan vara bra att tänka på när det är dags att börja tänka på designen.