Nyckelband är effektiva reklambärare

Om man som företagare ska vara med på ett event eller på en mässa, eller om man rent av ska hålla i den kan ett nyckelband var en riktigt bra reklamprodukt. På många mässor är det krav på att deltagare ska använda namnlappar och de anställda kan behöva passerkort. Då är ett snyggt nyckelband att fästa sakerna i guld värt både för bäraren och för företaget som vill ha reklam.

När bäraren är på eventet syns nyckelbandet tydligt och även på en mässa kan man se människor gå omkring med nyckelband som de fått av ett eller annat företag. Det är många gånger då som så att även andra vill ha ett likadant nyckelband och då söker upp företaget för att hämta ett och då kanske också upptäcker vilka tjänster eller varor företaget säljer.

Nyckelband är något som de flesta använder till vardags i någon form och ofta spelar det inte så stor roll vad som är tryckt på bandet så länge det fyller sin funktion. Därför kan nyckelbandet vara en bra reklamgrej för nästan alla företag. De är lätta att dela ut, och de kostar heller inte så mycket att tillverka. Visitkort och godis i all ära men många gånger hamnar dessa saker bara i en papperskorg. Nyckelbandet är funktionellt och om man inte vill ha det själv kan man ge bort det till second hand eller liknande. Då sprids företagets namn än längre.

Det är dock under mässor eller event som nyckelbanden används allra mest, både till nycklar och till annat. Nyckelbanden kan dessutom lätt anpassas färgmässigt så att de passar företagets färgprofiler. Det är ofta inte fullt lika lätt med USB-minnen och andra saker som också är funktionella. Dessutom syns ett USB- minne inte lika ofta. Nycklar och passerkort används flera gånger, varje dag och på olika platser.